Dulkadiroğlu İlçesindeki aday öğretmenlik sürecine devam eden Kahramanmaraş Anadolu Lisesinde seminere katılan bir grup aday öğretmene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan ve kısa Adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı, Fatih Projesi ve MEB Web Sitesi kullanımları hakkında aydınlatıcı bilgiler verildi.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

“EBA yoluyla öğretmenler arasında iletişim daha kolaylaşırken aynı zamanda daha fazlasını öğrencilere sağlamaktadır. EBA’ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir. EBA’ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere rahatlıkla ulaşabilmekte ve bu meteryallerden istediği gibi faydalanabilmektedir diyerek seminer programına başlayan eğitim görevlisi Dilek Konuş EBA’ya Giriş, EBA’da bulunan modülleri anlattı ve bu modüllerle ilgili olarak şu ifadeyi kullandı:

“ Bu modüller, öğretmen ve öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel çalışmaları herkesin duyması, görmesi, örnek alarak daha da iyisini geliştirebilmesi amacıyla tasarlanan bir modüldür.” Dedi ve EBA ile ilgili tüm detayları anlattı.

Konuş, Seminerin ilerleyen bölümünde Fatih Projesinin neden tercih edildiğini, Fatih Projesinin tanımı, Fatih Projesi ile gerçekleştirilen faaliyetleri, Fatih Projesinin hedefleri, Paydaşları, sağladığı kolaylıklar, güvenli kullanımı ve Millî Eğitim Bakanlığı Web sitelerinin kullanımı ile A’dan Z’ye uygulamalı bilgiler verdi.