Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde adaylık süreci çalışmalarına katılan ve Öğretmenlikle ilgili mevzuat semineri çalışmalarına Kahramanmaraş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde devam eden aday öğretmenlere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Anlatıldı.

Habere Ait Fotoğrafları Görmek İçin Tıklayın

Aday öğretmenlere Öğretmenlikle ilgili mevzuat semineri doğrultusunda Kahramanmaraş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda 12 Temmuz 2016 Salı günü İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bardak tarafından 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu tüm detaylarıyla sunu eşliğinde anlatıldı.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili değişiklik konusunda çalışmaların bulunduğunu ifade eden İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bardak yürürlükte bulunan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun Kabul Tarihi: 14.7.1965 ve resmi gazete de yayınlanış tarihinin de 23/7/1965, Sayısını ise 12056 olduğuna vurgu yaptı.

Şube Müdürü Mustafa Bardak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda genel hükümler, Sınıflandırma, Devlet Memurluğuna alınma, hizmet şartları ve şekilleri, Mali Hükümler, Sosyal Haklar ve Yardımlar, Devlet memurlarının yetiştirilmesi ve çeşitli Hükümler ana başlığı altında adayları bilgilendirdi.

Bardak, zaman  içerisinde adayların anlamadığı ve kafalarına takılan alanlarla ilgili onlardan gelen soruları da cevaplandırdı.