Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonunda İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü tarafından Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerinde görevli aday öğretmenlere kısa adı KADEP olan Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi ve yapılan çalışmalar anlatıldı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

“Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesinin amacı, saygı, sevgi, şuûr, kardeşlik, merhamet, adalet, edep ve haya, vefa, ahlak, yardım ve sevdası Türkiye olan bir nesil yetiştirmektir” diyerek seminerine başlayan  İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü daha sonra şu ifadelere yer verdi.

“Her şeyin alınıp satılma ölçüsünde kıymet gördüğü günümüz dünyasında ahlakî değerlerin arka planda kalması.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün üstlendiği misyon gereği;

“1 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekin,

10 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz

100 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz, anlayışı ile yarınlarımızı kucaklayan, teknolojiyi kullanan, kendi medeniyetindeki rol modelleri bilen, millî ve manevî değerlerine sahip çıkan bir nesil vizyonunu belirledik. Bunun için de değerlerimizin temsilcilerinden gûzide örnekleri bulup, onların değer güzelliklerini öğrencilerimize hatırlatmayı hedefliyoruz.” Dedi.

Akküncü daha sonra, Kahramanmaraş’ta “Değerlerini Öne Çıkaran Kahramanlar ile Fikir Adamlarını, Ayın Değerlerini, projenin özlü sözlerden oluşan afişlerini ve okullarda yapılan örnek çalışmalarını anlattı.

Akküncü’nün seminerine Millî Eğitim ARGE Stratejik Planlamadan Ahmet Bağcı sunularıyla yardımcı oldu.