Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde adaylık süreci çalışmaları doğrultusunda aday öğretmenlere dersdışı eğitim etkinliği olarak Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezinde Beyazay Derneği tanıtıldı.

Habere Ait Foto Galeri İçin Tıklayın

“Türkiye Beyazay Derneği 78 yurtiçi,8 yurtdışı şubesi bulunan kamu yararına hizmet veren bir sivil toplum kuruluşudur.” Diyerek konuşmasına başlayan Kahramanmaraş Beyazay Derneği Şubesi Başkanı Osman Demirci daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“ Türkiye Beyazay Derneği’nin temelleri 1 Kasım 1988 tarihinde İstanbul’da atıldı. Amaçları kendilerini geliştirmek, değerlerini güçlendirmek ve bildiklerini az çok demeden başkalarına aktarmak olan bir grup görme engelli genç tarafından kurulan dernek, önceleri tüzel kişiliği olmayan bir çalışma grubu olarak faaliyetlerini sürdürdü.

Derneğimizin Hedef kitlesi engelli çocuklar ve vatandaşlarımız olup maksimum fayda sağlamaktır. 7 Mart 1992 yılında Beyazay Çalışma Grubu, tüzel kimliğine kavuşarak Beyazay Görme Engelliler Derneği adını aldı. 2007 yılında Beyazay, kamu yararına çalışan dernek statüsüne kavuşması ile birlikte köklü bir değişim sürecini de başlatmış oldu. Derneğin ismi Türkiye Beyazay Derneği olarak değiştirildi. Hedef kitlesine görme engellilerin yanı sıra tüm engel grubunu da katarak hizmet alanını genişletti.

Kahramanmaraş Beyazay Derneği Şubesi olarak 2008 yılından beri faaliyetler sürdürmekteyiz. Derneğimizin ulusal bazda yaptığı çok başarılı projeler vardır. “Eğitim Her Engeli Aşar”, “aşmak İçin Hareket” bunlardan bazılarıdır. Bu projeler Cumhurbaşkanlığı projesinde yürütülmektedir. Şube olarak son projemiz “Birlikte başaralım” çok ilgi görmüş ve engelli çocuklarımıza büyük başarılar sağlamıştır.

Benim de size tavsiyem çevrenizde bulunan STK lara üye olarak çevrenize fayda ve katkı sağlamanız olmalıdır.” Dedi.

Beyazay Derneğinin tanıtımından sonra adaylar tarafından 2016 Şubat dönemi aday öğretmenler yetiştirilmesi süreci eğitimine ilişkin görüşlerin değerlendirilmesi konusunda bir anket çalışması gerçekleştirildi.

Aday öğretmenlerin koordinatörü Selahattin Uğur tarafından adayların farklı soruları cevaplandırıldı.

Aday öğretmenlerin toplantısına Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü H. Emre Gökşen, Aday öğretmenlerin koordinatörü Selahattin Uğur, diğer eğitim koordinatörleri Ali Sakarca, Mehmet Sarı, Mustafa Özgür ve Beyazay Kahramanmaraş Şube başkanı Osman demirci ve aday öğretmenler katıldı.