Maraşta Haber
Maraşta Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilimiz okullarında düzenlenen etkinliklerle coşku içersinde kutlandı. Bu kapsamda Vali Şükrü Kocatepe; Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulu ve 12 Şubat İlkokulu – Ortaokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldu. Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü […]

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

24 Nisan 2013 - 22:50A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilimiz okullarında düzenlenen etkinliklerle coşku içersinde kutlandı.

Bu kapsamda Vali Şükrü Kocatepe; Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulu ve 12 Şubat İlkokulu – Ortaokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldu.

Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katıldığı Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikler saat 10.00’da başladı.

Minik öğrencilerin Vali Kocatepe’ye çiçek vermesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

VLK_8432

Törende bir konuşma yapan Vali Kocatepe, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Cumhuriyete giden ilk adımın da atıldığını belirterek, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı kurtuluş mücadelesiyle ülkemiz 7’sinden 70’ine hep birlikte düşmana karşı durmuş ve istiklalimiz kazanılmıştır. Milli mücadele devam ederken Atatürk 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açarak Cumhuriyete giden ilk adımı atmıştır. Bugünde, 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz. Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan, hem bizlerin çocuklara verdiği değeri göstermesi, hem de milletimizin ulusal egemenlik konusunda ne kadar hassas olduğunu ortaya koymaktadır. Bugün tüm ülkemizde 23 Nisan’ı coşkuyla kutluyoruz. Dünyanın birçok köşesinden gelen çocuklar bugün ülkemizin misafirleri oluyorlar. Ben de Kahramanmaraş’ımızın çocuklarını kutluyorum, sizlere sağlıklı, başarılı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması ve çocuklar tarafından hazırlanan gösterilerin sergilenmesi ile devam etti.

Daha sonra 12 Şubat İlkokulu – Ortaokulu’nda düzenlenen programa katılan Vali Kocatepe, çocuklar tarafından sergilenen gösterileri izleyerek onların sevinçlerine ortak oldu.

VLK_8871

Vali Kocatepe’nin, ülke genelinde yapılan seviye belirleme sınavında Türkiye birincisi olan Hatice Nur Karacaya ve okul çevre düzenlemesindeki desteklerinden dolayı İsa Divanlı Mahallesi Muhtarı Atilla Erman’a plaket takdim etmesinin ardından tören sona erdi.

Ahmet Bayazıt İlk ve Ortaokulundaki kutlamalarda da coşku hakimdi

  “Sevgili öğrenciler, her yıl coşkuyla kutladığımız  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sizlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir armağanıdır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı olarak kabul edilmiştir.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan Ahmet Bayazıt İlk ve Ortaokulu Müdürü Oğuz Karakoç daha sonra şu ifadelere yer verdi:

 

“Ülkemiz yabancı devletlerce işgal altındaydı Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkmasıyla Türk milletinin kaderi değişti. Dağılmış olan Türk milletini aynı amaç etrafında, bağımsızlık için bir araya toplamıştır. Türk milleti hep birlikte başkomutanlarının önderliğinde tek yumruk olmuş, ülkesini kanının son damlasına kadar savunmuştur. Bütün herkes düşmana karşı bir gün bile boyun eğmeden mücadele etmişlerdir. Bir karış toprağı bile kimseye bırakmamışlardır. Ulu Önder Atatürk, siz çocuklara güçlü bir devlet bırakmıştır, bu çocuklara bırakılan en değerli hazinedir.

Ülkemiz yabancı devletlerce işgal altındaydı Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkmasıyla Türk milletinin kaderi değişti. Dağılmış olan Türk milletini aynı amaç etrafında, bağımsızlık için bir araya toplamıştır. Türk milleti hep birlikte başkomutanlarının önderliğinde tek yumruk olmuş, ülkesini kanının son damlasına kadar savunmuştur. Bütün herkes düşmana karşı bir gün bile boyun eğmeden mücadele etmişlerdir. Bir karış toprağı bile kimseye bırakmamışlardır. Ulu Önder Atatürk, siz çocuklara güçlü bir devlet bırakmıştır, bu çocuklara bırakılan en değerli hazinedir.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra geleceğin güvencesi öğrenciler yeteneklerini sergilemeye başladılar. Okudukları şiirler,sergiledikleri oyunlar, söyledikleri şarkılar ve her türlü gösterilerle adeta seyreden velilerini büyülediler. Anne ve babalar çocuklarının bu yeteneklerini ölümsüzleştirmek için ellerinde  fotoğraf ve kamera makineleri ile yarıştılar.

IMG_5951 IMG_6005 IMG_6120

IMG_6000

IMG_6220

 

100_9058

IMG_6023 IMG_6040 IMG_6093 IMG_6105

IMG_6046IMG_6124 IMG_6130 IMG_6133 IMG_6147 IMG_6150 IMG_6159

IMG_5977

IMG_6257 IMG_6268 VLK_8411

IMG_6182

VLK_8494 VLK_8496 VLK_8503 VLK_8609 VLK_8615 VLK_8716

IMG_6302

VLK_8717

 

IMG_6237 IMG_6163

IMG_6279

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ