Maraşta Haber
Maraşta Haber

23 Nisan Kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93.yıldönümü Kahramanmaraş’ta okullarda farklı bir şekilde kutlandı. 93.yıldönümünde  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını bu sene ilk defa  her okul velileriyle birlikte okullarında kutlamaya başladı. Bu nedenle her okul farklı ve daha anlamlı bir etkinlik gerçekleştirmek için adeta kıyasıya yarıştı […]

23 Nisan Kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

23 Nisan 2013 - 23:22A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93.yıldönümü Kahramanmaraş’ta okullarda farklı bir şekilde kutlandı.

93.yıldönümünde  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını bu sene ilk defa  her okul velileriyle birlikte okullarında kutlamaya başladı. Bu nedenle her okul farklı ve daha anlamlı bir etkinlik gerçekleştirmek için adeta kıyasıya yarıştı ve renkli görüntüler ortaya çıktı. Merkez Mimar Sinan İlkokulunun Türk Bayraklarıyla donatılması görenlerini gururlandırdı.

 

Ahmet Bayazıt İlk ve Ortaokulunda veliler coşku yaşadı

 Merkez Ahmet Beyazıt İlk ve Ortaokulundaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben okul müdürü Oğuz Karakoç yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Karakoç konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Sevgili öğrenciler, her yıl coşkuyla kutladığımız  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sizlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir armağanıdır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı olarak kabul edilmiştir.

Ülkemiz yabancı devletlerce işgal altındaydı Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkmasıyla Türk milletinin kaderi değişti. Dağılmış olan Türk milletini aynı amaç etrafında, bağımsızlık için bir araya toplamıştır. Türk milleti hep birlikte başkomutanlarının önderliğinde tek yumruk olmuş, ülkesini kanının son damlasına kadar savunmuştur. Bütün herkes düşmana karşı bir gün bile boyun eğmeden mücadele etmişlerdir. Bir karış toprağı bile kimseye bırakmamışlardır. Ulu Önder Atatürk, siz çocuklara güçlü bir devlet bırakmıştır, bu çocuklara bırakılan en değerli hazinedir.

Türk milletinin istediği zaman aşamayacağı zorluk ve engel yoktur. Sizler, Atatürk çocukları olarak, Atamızın bize bıraktığı bu güzel vatanı, Atamızın söylediği gibi “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle düşmanlara karşı sonuna kadar korumalısınız.

Devletimizin dünya devletleriyle rekabet edebilmesi için çok ama çok çalışmalısınız.

Savaşlarda en büyük yarayı çocuklar alır, Onlar hep üzülen taraf olurlar .Habersizken, ne olduklarını bilmedikleri bir kurşun çocukları yaralar, sakat bırakır yada öldürür. Bu kadar değerli olan bu varlıklarımıza en büyük armağan olan barışı, sevgiyi vermeliyiz.Savaşı değil!

Çocuklarımız bu milletin geleceği, bu milletin yarınıdır Bu vatan da bizim, bizim olduğu sürece de elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.

“Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Bayramınız kutlu olsun sevgili öğrenciler.” Dedi

Bu konuşmadan sonra velilerin yoğun ilgi gösterdiği öğrencilerin kutlama etkinlikleri başladı.

1-E sınıfından Ayşe Berra Dilbaz 23 Nisan şiiri sonrasında , Anasınıfı öğrencilerini gösterileri başladı. 1-B sınıfından, Eymen Tekatlı, 1-F sınıfından, Ahmet Mirza Arslan ve 3-B sınıfından, Ali Eren Cerit   İstiklal Marşının 10 kıtasını birlikte okudular.

2- A sınıfı öğrencilerinin Orotoryosu sonrasında, 4-C sınıfından Arda Taş 23 Nisan şiirini okudu.

2-B sınıfı öğrencilerinden Yusuf İspir ve Yusuf Beren Aydın “ Uzun ince bir yoldayım ve Annemize” türkülerini birlikte seslendirdiler.

3-B sınıfından Azra Nisa Ocaklı’nın  23 Nisan şiirini okumasının peşinden 4-B sınıfı öğrencilerinin “Bayrak Rondu” gerçekleştirildi.

1-B sınıfından Elif Dikmen 23 Nisan  ve  3-B Sınıfı öğrencilerinden Muhammet Önder Ulusan 23 Nisan kutlu olsun şiirini okudular.

3-A sınıfı öğrencilerinin “ Gangam Dansı” sonrasında sırasıyla şu etkinlikler uygulandı:

1-F sınıfından Sudenaz Şahin  şiir, 3-B sınıfından Asiye Nur El  şiir, 2-D sınıfını Koro çalışması, 2-C sınıfının dans gösterileri ve  şiirler,   4-B sınıfından Azra Nisa Burak ‘ ın  23 Nisan şiiri,  8-C sınıfının Skeç çalışmaları,

Müzik öğretmeni Didem Keskin yönetiminde Koro Çalışması

ve Dans Gösterisi,   Yetenek sizsiniz Ahmet Bayazıt yarışması  5-6-7-8 . sınıf öğrencilerinden Finalistler 1-Tuna-NisaAli-Ayşegül, 2-Fatma, İrem Taze, Ece Kamalak, 3-Berkan Ubedullah, 4-Gözde Zehra Çoşkun,5-Maksat Eğlence Grubu,6-Kolbastı Grubu, Çuval Yarışması, Sandalye kapmaca yarışması, Kaşıkla Yumurta taşıma yarışması, Halat Çekme yarışması. 3-C sınıfından balon oyunu sonrasında sunuculuğunu İngilizce öğretmeni Ahmet Oktan ve Rehber öğretmen Muhammet Doğan’ın, teknik ekip sorumlusu MEM teknik elamanı Nurettin Güzel ve Türkçe öğretmeni Tuncay Kalalı’nın yaptığı kutlama sona erdi.

 

IMG_5942

IMG_5951IMG_5916

IMG_5981 IMG_5990 IMG_5995 IMG_6025 IMG_6031 IMG_6033 IMG_6040 IMG_6050 IMG_6078 IMG_6082 IMG_6087 IMG_6093 IMG_6096 IMG_6097 IMG_6098 IMG_6099 IMG_6108 IMG_6111 IMG_6129 IMG_6136 IMG_6139 IMG_6145 IMG_6150 IMG_6176 IMG_6178 IMG_6189 IMG_6199 IMG_6201 IMG_6215 IMG_6220 IMG_6228 IMG_6229 IMG_6240 IMG_6243 IMG_6250 IMG_6252 IMG_6262 IMG_6268 IMG_6275 IMG_6288 IMG_6298

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ