Merkez 23 Nisan İlk ve Orta Okulu’nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri adı altında ‘’ O Nurla Nurlandık’’ konulu kutlama programı gerçekleşti.

 

Program zengin içeriği ile dikkat çekerken,Nebiler Nebisi Peygamber efendimizin anılması;

Yazı ,şiir,ve ilahilerle göz doldurdu.Program katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut ALKAN,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ,İl Milli Eğitim Şube Müdürü Eyup KARATAŞ İl Müftüsü Muhammed GEVHER,Eğitim Birsen Şube Başkanı Adnan ALAGÖZ,Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa GÖKHAN,Okul Müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut ALKAN ve İl Müftüsü Muhammed GEVHER, Cahiliye dönemine kurtarıcı ve müjdeci olarak gelen Efendimiz(sav) insanlara verdiği değer ve O’nun güzel ahlakı konusunda  konuşma yaptılar.

Programda okul bünyesinde düzenlenen ‘’Peygamberime Mektup’’ ‘Peygamberime Şiir’’ Resimlerle Peygamberimizin Hadisleri ‘’ konulu yarışmalarda dereceye  giren öğrencilere sponsorların katkılarıyla birincilere altın olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken ,İl Müftülüğünün katkılarıyla yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kuran’ı Kerim hediye edildi.

Program öğrencilere ve misafirlere ‘’Kutlu Doğum Pilavı’’ ve tatlı ikram edilerek sona erdi.