Maraşta Haber
Maraşta Haber

2012-2013 Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri  İlköğretim ve  Ortaöğretim Kurum Müdürlerinin katılımıyla 2012-2013 Yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda il Milli Eğitim Müdürü Mesut ALKAN; kazasız belasız ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini söyleyerek,çalışmalarından dolayı okul Yöneticilerine, öğretmenlere ve tüm eğitim çalışanlarına teşekkür etti. Mesut ALKAN yaptığı konuşmada; yaptığımız […]

2012-2013 Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

22 Temmuz 2013 - 15:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri  İlköğretim ve  Ortaöğretim Kurum Müdürlerinin katılımıyla 2012-2013 Yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda il Milli Eğitim Müdürü Mesut ALKAN; kazasız belasız ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini söyleyerek,çalışmalarından dolayı okul Yöneticilerine, öğretmenlere ve tüm eğitim çalışanlarına teşekkür etti.

Mesut ALKAN yaptığı konuşmada; yaptığımız işin iki boyutu var: birisi eğitim boyutu,diğeri öğretim boyutu. Toplumumuzun büyük bir bölümü maalesef işin sadece öğretim boyutuna,akademik başarıya odaklanmış durumda,eğitim boyutunu gözden kaçırıyoruz. Elbette öğretim boyutu çok önemli ama, eğitim boyutu da ihmal edilmemeli. Çocuklarımızın bir kısmı bir üst öğrenime giderken,bir kısmı hayatını içine girecek.Caddede,mahallede,markette,otobüste hep birlikte hayatı paylaşacağız. Bunları ihmal etmememiz lazım. Aksi halde,güven duymadığımız, korktuğumuz,endişe ettiğimiz bir toplumu oluşturmuş oluruz. Birisi çıkar da bir gün kaç tane iyi adam yetiştirdin diye sorarsa; işte o zaman doğruyu yakalamış oluruz. O halde bizim hedef kitlemizde sadece üniversiteye girecek çocuklar olmamalı. Bu insanların kendisine, ailesine çevresine, milletine, devletine faydalı insanlar olması için bir çalışma içinde olmalıyız, ondan sonra da akademik başarı konusu üzerinde durmalıyız.

Maalesef veliler, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz,yani toplum tamamen akademik başarıya odaklanmışız ve sorularımız sade bu yönde,  eğitim boyutunda hiç endişemiz yok…

Biliyorsunuz; bu sene SBS de ilimizden 3 öğrencimiz tüm sorulara eksiksiz cevap vererek tam puan aldılar,bu büyük bir başarıdır.Çevre illerimizin bir kısmında ya  hiç yok, ya da  bir veya iki tane Bu hepimizi mutlu etmiştir ve gururlandırmıştır, teşekkür ediyorum. Bakanlığımız birkaç yıldır iller bazında SBS sıralamasını, bu sene de LYS sıralamasını yayınlamadı. Ama biz biliyoruz ve inanıyoruz ki; bu seneki akademik başarımız bir önceki yıla göre daha iyi. .. İstediğimiz yerde miyiz,elbette değiliz; ama fark edilecek bir başarı grafiğinde artışımız var. Bu başarı ; şartların iyileştirilmesi ve bir ekip işidir,yavaş yavaş ekip anlayışı semeresini vermeye başladı.

Sizler  okullarımızdaki   Eğitim  Liderlerisiniz,yöneticilerisiniz. Yani okulun eğitim işlerine yön veren, yönlendiren, öğretmenlerimizi, personellerimizi eğitimin içine çeken, onlardan en azami seviyede istifade eden kişilersiniz, Sizler işin içerisinden geliyorsunuz,hem eğitim hem öğretim konusunda getireceğiniz teklifleri, yapacağız tenkitleri ve önerileri çok önemsiyoruz.. Çünkü sizler  olayın içinden geliyorsunuz, bizim göremediklerimizi bizden daha iyi görebiliyorsunuz.

Ama ; biz de buradan gördüğümüz, tespit ettiğimiz eksiklikleri,  uygulamadaki yanlış ve eksiklikleri  dile getireceğiz, amacımız birilerini suçlamak,töhmet altında bırakmak değil; daha iyiyi,daha güzeli birlikte yakalamaktır.

Sınav Sonuçlar açıklandığında, okul yöneticilerimiz  gecikmeden sonuçlarını alarak,birinci elden bizlere ulaştırmalarını beklerdim; olmadı, biz sonuçları başka yerlerden  aldık. Oysa benim yöneticim bunu kendine dert etmeliydi ve önceden hazırlığını yapıp,en seri şekilde almalıydı.

Okullarımız; her şeyin temeli ve başarının ana kaynağıdır; okullar olmadan olmaz. Ancak toplumda öyle bir kanı oluştu ki; dershaneye gidiyorsan her şey tamam; Fen Lisesi garanti, Üniversite garanti . Yok  böyle bir şey , okulu yok sayıp  her şeyi dershane endeksli düşünmek yanlış,  Biraz da sanki kabahat bizde. Okullarını önemini, kavratmak,okulları cazip hale getirmek önemli…Buradan ,dershaneye karşıymışız   gibi bir anlam çıkarılmasın,. Dershaneler bizlere her zaman yardımcı olan kurumlardır, bize katkı sağlıyorlar.Okula devam etmeyen öğrenciler daha az başarılı; çünkü soruların büyük ölümü son aylardaki ünitelerden çıktı.

Sınavların arkasından hemen sıcağı sıcağına sınav sonuçlarını almalıyız ve iyi bir analiz yapmalıyız.Sene başı öğretmenler kurulu toplantısında da en önemli gündem maddemiz bu olmalı, uzun uzun konuşmalı ve tartışmalıyız.

Pansiyonu olan okullarımız büyük bir avantaj. Bunu iyi değerlendirmeliyiz.Öğrenci yirmi dört saat elimizde ve kontrolümüzde, imkanları çok iyi,bunu iyi değerlendirmeliyiz.

Zorunlu  eğitimin 12 yıla çıkmasıyla birlikte, öğrenci kayıtlarımızda artışlar olacak,şimdiden hazırlıklı olalım.Orta öğretim kurumlarımız, kayıt için gelen velilerimizi geri çevirmesinler, çözüm üretsinler.Velilerle olan iletişimimizde sevgi dilini hep ön planda tutalım, devletin müşfik yüzünü hissettirelim ve gösterelim.

Bu sene de uygulamaya devam ettiğimiz, ,”Bilinçli aile,başarılı öğrenci” kapsamında Veli ziyaretleri, Deneme sınavları, “Gönüllü öğretmenler yurtta, öğrenciler etütte” proje kapsamında kurslar , etütler, Günlük kitap okuma saatleri, “ Kitap kurdu” projesi kapsamında kitap okuma yarışmaları başarımıza olumlu katkı sağlamıştır.Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar yine devam edecek ve hedefimiz; ziyaret edilmemiş velimiz kalmayacak.

Öğrencilerimizin devamını mutlaka sağlamalıyız bu çok önemli. Onlara iyi rehberlik etmeliyiz.Hem Rehberlik ve Danışmanlık öğretmenlerimiz,hem de sınıf rehber öğretmenlerimiz sınıflarına hakim olmalı, öğrencileri çok iyi tanımalı, iyi takip etmeli, iyi örnek olmalı,iyi rehberlik yapmalı. Bir takım formatlarla işin bittiğini sanmamalıyız.Bu toplum bizim elimizde şekillenecek, zaten öğretmenlik bir gönül mesleği demiştik, işin içine gönlümüzü katacağız, mesai mefhumu olmamalı.Rehber öğretmenlerle,Beden eğitimi ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle ayrı  ayrı toplantılar yaptık; görev ve sorumluluklarını hatırlattık, eğitim boyutunda çok önemli sorumluluklara sahip olduklarını belirttik,sizler de aynı konular üzerinde durmalısınız.

Yeni öğretim yılıyla birlikte, öğretmenlerimize yönelik daha dar çerçeveli, daha çok motivasyon çalışmaları yapacağız,öğretmenlerimizi daha aktif hale getireceğiz; çünkü işin temeli öğretmendir.

Bu sene yapılan çalışmalarımızda üstün başarı gösteren personelimiz başarı belgesi ile ödüllendirmek istiyoruz,gecikmeden tekliflerinizi yapınız. Diğer arkadaşları tarafından evet bu arkadaşımız bunu hak etmişti dedirtecek şekilde adil ve uygun olan öğretmenlerimizi  belirleyin,bir okuldan birden çok da öğretmen olabilir.Hak eden hakkını almalı…

Toplantıya katılan okul müdürleri; eğitim açısından önemli gördükleri tekliflerini dile getirdiler. Taşıma ihalelerinin zamanında yapılmasının önemli olduğu,Öğrenci mevcudu çok olan okullardaki Rehber öğretmen sayısının artırılmasını, Milli Eğitim Yayınları kitapların daha faydalı olduğu ve mümkünse tüm kitapların Milli Eğitim yayınlarından olmasını, SBS kalktı,yerine yaparak ederek metoduna dayalı bir sistem geleceği,okullarımızın buna hazırlıklı olmaları,Kitap okuma saatleri ve veli ziyaretlerinin çok faydalı olduğu ve aynen devam etmesi gerektiği  konuları dile getirildi.

IMG_1743

IMG_9818 IMG_9814 IMG_9807 IMG_9804 IMG_9799 IMG_9797 IMG_9795 IMG_9793 IMG_0040 IMG_0029 IMG_0022 IMG_0010 IMG_0009 IMG_0026 IMG_0027

IMG_9821 IMG_9832

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ