Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi 125. Yıl Özel Eğitim Meslek Okulu, öğretmenlerin rehberliğinde, özel gereksinimli öğrencilerle TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirdi.

Hafif düzey zihinsel engelli öğrencileri yaptığı 14 proje fuarda 14 projenin tanıtımı, Kültürel miras, Steam, Doğal Afetler ve Afet Yönetimi, İnceleme, Değerler Eğitimi, İnsan Hakları ve Demokrasi, Tasarım ve Sağlıklı Beslenme gibi proje türleri uygulamalı olarak yapılarak, fuarda sergilenmişti. Kahramanmaraş’ta ilk defa özel gereksinimli öğrenciler bilim fuarını gerçekleştirdiler.

Okul bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı  Duran Doğan, Millî Eğitim Müdür yardımcısı Zekeriya Kahveci, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, Hüseyin Arslan, Şerif Irmak, Mehmet Ali Kaya, Okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

SERGİYE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=dlX0oF0u40k

Sergiyi gezen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,  “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergi açılışında gördüklerim beni ziyadesiyle mutlu etti. Heyecanları, hevesleri, projeleri harika. Sevgili öğrencilerimizi ve onlara emek veren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Okulda yapılan Projeler;

Atık Kâğıt Geri Dönüşüm Düzeneği Hazırlama

Deprem Çantası Hayat Kurtarır

Çörek Yapalım, Kültürümüzü Kapalım,

Yöresel El Sanatlarımızdan Ceviz Oymacılık

Geri Dönüşebilir! Farkında mısın?

Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları

Yenilebilir Enerjiyi Öğreniyorum

Kahramanmaraş’a Özgü Kelimeleri Öğren Yabancı Kalma

Dişlerini Fırçala Mikropları Kovala

Bizim Farkımızda mısınız?

  1. Yıl İçin Çal

Kes-Dik Çanta

Orkestra TT

Sağlıklı Beslenip Hareketli Yaşıyorum

İsimleriyle toplam 14 proje yapıldı.

Projelerde toplam 15 danışman öğretmen ve 35 görevli öğrenci yer alırken, tüm projelerde, okulda bulunan öğrencilerin tamamı uygulamalı olarak eğitim aldı.