Maraşta Haber
Maraşta Haber

10.Ufka Yolculuk Yarışması Onikişubat’ta Tanıtıldı

Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından Onikişubat ilçesi okul idarecilerine yönelik 10.Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, Pınarbaşı Çınaraltı Tesisleri’nde yapıldı. Türkiye genelinde Server Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen Kahramanmaraş’ta ise Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması”nın Onikişubat Tanıtım Toplantısı, Pınarbaşı Çınaraltı […]

10.Ufka Yolculuk Yarışması Onikişubat’ta Tanıtıldı

10 Mart 2022 - 23:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından Onikişubat ilçesi okul idarecilerine yönelik 10.Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, Pınarbaşı Çınaraltı Tesisleri’nde yapıldı.

Türkiye genelinde Server Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen Kahramanmaraş’ta ise Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması”nın Onikişubat Tanıtım Toplantısı, Pınarbaşı Çınaraltı Tesisleri’nde yapıldı.

 

HABERE AİT FOTO – VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKLE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=31BU6bWCTso

 

Bu yıl 10.su yapılacak olan Ufka Yolculuk Yarışması Onikişubat ilçesi tanıtım toplantısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan,  İl Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişler Başkanı Fevzi Küçük, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut ile Şube Müdürleri, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Mehmet Pak, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Hüseyin Yılmaz ile İl Sorumlusu Ersoy Kaba, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır ve Onikişubat ilçesinde görev yapan okul idarecileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dernek Başkanı Mehmet Pak, Ufka Yolculuk Yarışmalarının yanı sıra, 8 milyar insanlık âlemini kapsayacak şekilde eleştirel düşünme, helal ve sağlıklı yaşam, Kur’an-ı Kerim’in anlamıyla buluşmak, sivil savunma, izcilik ve gençlik çalışmaları, “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği gibi çeşitli alanlarda yürüttükleri çalışmalarından bahsettiği konuşmasında, dernek faaliyetlerine katkıları ve destekleri dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve programa yoğun bir katılım sağlayan okul idarecilerine teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERİMİZİ TEŞVİK EDELİM

Programda selamlama konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut, yarışma konusunun öneminden bahsederek, “İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bu yarışmayı öğrencilerimiz adına önemsiyoruz. Bizler de birer eğitimciyiz. Çocuklarımız bizlere emanet. Bu nedenle çocuklarımıza sağlıklı düşünme yetisini kazandırabilmek için öncelikle bizlerin sağlıklı düşünmesi gerekir. Bu konuda tüm eğitimcilerimize çok önemli bir görev düşüyor. Hele bu coğrafyada, bu coğrafyada bize çok önemli görevler düşüyor. Bu anlamda sağlıklı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan ‘Sağlıklı Düşünmek’ konulu Ufka Yolculuk Yarışması’nı düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

EĞİTİM ve KÜLTÜR ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen programa katıldığını kaydeden Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim ve kültür çalışmalarına çok ayrı bir önem veriyoruz. İmkânlarımız dâhilinde özellikle genç kuşakların eğitimlerinin desteklendiği bu tür organizasyonların yanında yer alıyoruz. İstiyoruz ki Necip Fazıl Kısakürek, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil ve daha nice yazar ve şairlerimiz gibi yazmaya ve okumaya meyilli genç kuşaklar yetiştirelim. Buna katkı sağlayacağına inandığımız Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nı eğitim çalışanları ile desteklemek, bizim için büyük bir onurdur.” diye konuştu.

 

8 MİLYAR İNSANLIK ÂLEMİNE ÖRNEK

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz,   güzel bir geleceğin iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlâklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmekle mümkün olacağını kaydederek, “Dokuz yıldan bu yana düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu yıl 10.sunu organize etmenin heyecanını yaşıyoruz. 9 yılda 81 il, 922 İlçe, 3.762.969 katılımcı ve 100 binden fazla gönüllüye ulaşan organizasyonumuzda Kahramanmaraş’tan yaklaşık 50 bin gencimizi Ufka Yolculuk ile buluşturduk. Bu yıl yarışmamıza 7’den 70’e büyük küçük her yaş grubu, yani yetişkin bireyler de katılabilecek.” ifadelerini kullandı.

 

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları’nın bu sene “Sağlıklı Düşünmek” teması ile yapılacağını belirten Yılmaz, “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her bireyin bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine, sınav atmosferini yaşayarak uzun soluklu bir eğitim maratonundan geçmesine yardımcı oluyoruz.” sözlerini ifade etti.

NEDEN SAĞLIKLI DÜŞÜNMEK?

Yılmaz, “Sağlıklı Düşünmek” teması ile ilgili konuşmasında şunları kaydetti: “Varsayımlar, asılsız inançlar, hakiki bilgi görüntüsüne bürünüp sorgusuz sualsiz düşünce dünyamıza sızıyorlar. Evimize niyetini bilmediğimiz kimseyi almayacağımız gibi her bilginin de süzgeçten geçmeden düşünce dünyamıza girmesine izin vermemek gerekiyor. İyi-kötü, doğru-yanlış her türlü bilginin yağmur gibi yağdığı ve kolaylıkla yayıldığı bir zamanın içinde bilginin özellikle de tasarlanmış bilginin, artış hızını ve topluma etkilerini gören Ufka Yolculuk Ekibi, bu yıl ‘Sağlıklı Düşünmek’ konusuna dikkat çekmeye karar verdi. Ufka yolculuk doğru kaynakları ve doğru bilgiyi seçebilme becerisini artırmak, bakış açılarını genişletmek, dünyada olanları doğru kavramak için, doğru anahtarlarla yeni kapılar açmak isteyen 7’den 70’e herkesi bu yıl ‘Sağlıklı Düşünmek’ konusunda yarışmaya bekliyor.” dedi.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

Kaybedeni olmayan Ufka Yolculuk Yarışmaları’nda yarışmaya özel hazırlanan birbirinden eşsiz kitapları okuyarak elde edilebilecek kazanımların yanı sıra Türkiye ve Kahramanmaraş’ta dereceye girecek olan yarışmacılara toplamda 1 Milyon TL’yi bulan para ödülü de veriliyor.

Diğer yandan online yapılacak yarışmaların ilki 17-18 Nisan’da, ikincisi ise 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere www.ufkayolculuk.com web sitesinden veya Ufka Yolculuk sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ