Maraşta Haber
Maraşta Haber

Başbakan Erdoğan Kızılcahamam’da Son Anket Sonuçlarını Açıkladı

Başbakan Erdoğan 1 Mayıs olaylarıyla ilgili, “Üniformalı militanlar bu medyaya göre, ‘çiçek çocukları’ ama polis faşist. Polisin gazı sadece göz yaşartır ama CHP’nin gazı zehirler” dedi. Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam’da AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, “Başbakan Yardımcısı olduğun dönemde İmralı ile müzakereler yapıldı. Bu bölücülük müdür? Bizi pazarlık yapmakla suçlayan Bahçeli’ye soruyorum: Biz […]

Başbakan Erdoğan Kızılcahamam’da Son Anket Sonuçlarını Açıkladı

04 Mayıs 2013 - 16:36A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Başbakan Erdoğan 1 Mayıs olaylarıyla ilgili, “Üniformalı militanlar bu medyaya göre, ‘çiçek çocukları’ ama polis faşist. Polisin gazı sadece göz yaşartır ama CHP’nin gazı zehirler” dedi.

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam’da AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, “Başbakan Yardımcısı olduğun dönemde İmralı ile müzakereler yapıldı. Bu bölücülük müdür? Bizi pazarlık yapmakla suçlayan Bahçeli’ye soruyorum: Biz hiçbir pazarlığın içinde değiliz. Peki o dönem siz hangi pazarlığı yaptınız” diye konuştu.

Başbakan şöyle devam etti:

“Terörün sona ermesi için terör örgütünün elebaşılarıyla ilk temas, aslında merhum Turgut Özal zamanında gerçekleşiyor ama malum, tam bu süreçte, Turgut Özal hayatını kaybediyor. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun, merhum Erbakan Hocamızın başbakanlığında, 54’üncü Hükümet döneminde aynı şekilde, temas yoluyla terörü sonlandırma çalışmaları yapılıyor, İmralı’nın mektuplarında bu süreci de görüyoruz. Ancak 28 Şubat müdahalesi, bu süreci de akamete uğratıyor. Bunların ardından 56 ve 57’nci hükümetler döneminde, terörü sonlandırmak için İmralı ile görüşmeler yapılıyor.”

Erdoğan, “Bu ülkede terör, hiçbir zaman sadece terör olmadı. Millete bugüne kadar hep terörü gösterdiler. Millete bugüne kadar hep terörün kanlı yüzünü gösterdiler. Terör üzerinden milleti tedip etmek, milleti dizayn etmek, siyasete yön vermek istediler. Bugün, biz de aziz milletimiz de artık buna ‘dur’ diyoruz. Terörü konuşacağız, terörün kanlı yüzünü görecek ve göstereceğiz, terörle amansız şekilde, kesintisiz şekilde mücadele edeceğiz. Ama artık terörü doğuran sebepleri de konuşacağız. Artık kara delikleri de konuşacağız. Artık soru işaretlerine cevaplar arayacağız” diye konuştu.

“Devlet Bahçeli ile İşçi Partisi birleşti”

Başbakan şöyle konuştu:

“Ortak çıkarlar, ortak rantlar, en sağ uçtaki Devlet Bahçeli ile en sol uçtaki İşçi Partisi’ni bir araya getirdi, birleştirdi, kucaklaştırdı. Bayramınız kutlu olsun. Kim derdi ki yıllarca sağda, merkezde siyaset yapanlarla merhum Adnan Menderes’in mirası üzerine oturanlarla, merhum Menderes’i idama gönderen CHP bir araya gelecek? Ama ortak çıkarlar, işte bu uçları, emekli siyasetçilerle CHP’yi, emekli siyasetçilerle İşçi Partisi’ni aynı safta, bir tespihin taneleri gibi dizilmiş halde buluşturdu, kucaklaştırdı.

Türkiye genelinde, Akil İnsanlar Heyetine karşı yapılan eylemlerin tamamının fotoğrafları, görüntüleri elimizde. İşçi Partisi ile bir avuç sözde MHP’linin nasıl yan yana olduğu çok net görülüyor. TGB yöneticileriyle MHP il başkanlarının nasıl yan yana fotoğraf karesi içinde yer aldıkları çok net görülüyor. MHP Genel Başkanı, bize hakaret edeceği, bize iftira atacağı yerde gitsin, MHP tabanına bu durumu eğer izah edebiliyorsa izah etsin.

Bir aydır sahada faaliyet gösteren Akil İnsanlar Heyetine karşı, Türkiye’nin tamamında yapılan eylemlere katılan kişi sayısı ne biliyor musunuz? Rakam veriyorum size; 4 bin 980 kişi. Ağırlıkla MHP’lilerden ve İşçi Partili’lerden oluşan, çoğu eylemde de aynı kişilerin sahnede yer aldığını görüyoruz. 76 milyon içinde, sadece 4 bin 980 kişi eylem yapıyor ama bizde öyle bir medya var ki olayları öyle aktarıyorlar ki haberlere baktığınızda, sanki bütün şehir ayakta öyle gösteriyorlar. Biraz önce bahsettiğim o tezgahta, malum medya kuruluşları da var. Onlar da bu tezgaha karınca kararınca nifak suyu taşıyorlar.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , AK Parti ‘nin Kızılcahamam’da 20’inci istişare ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada çözüm sürecine geniş yer verdi. Erdoğan, Öcalan ile geçmiş iktidarlar döneminde de görüşüldüğüne dikkat çekti,  MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’ye “siz hangi pazarlığı yaptınız” diye sordu.

“O dönem siz hangi pazarlığı yaptınız onu açıklayın. 1999’da Genelkurmay mı size bağlıydı, siz mi Genelkurmay’a? MİT mi size bağlıydı, siz mi MİT’e?”“Karanlık bir tezgah var” diyen Erdoğan, bir kez daha Akil İnsanlar ‘a yönelik saldırıları eleştirdi.”Bu tezgah Maraş, Çorum, Sivas, Gaziosmanpaşa’daki tezgahla aynı. 1999’daki tezgah aynı biz bu oyunu bozarız. Kim derdi ki MHP ile İP aynı çizgide buluşacak..En sağdaki MHP ile en soldaki İP birleşti bayramınız kutlu olsun.”
Başbakan Erdoğan, Akil İnsanlar heyetine saldıranların sayısını ise 4 bin 980 olarak açıkladı ve heyeti Kurtuluş Savaşı döneminde “Heyeti Nasihaya” karşı kurulan “irşad” encümenine benzetti.Başbakan heyetin randevu talebini reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.

 

“Kılıçdaroğlu birşey bilmiyoruz diyen sen değil miydin? Bilmemek değil öğrenmemek ayıp, biz ilmi ayağına gönderiyoruz. “Başbakan çözüm sürecine yönelik son anket sonuçlarını da paylaştı. Yeni anket sonucuna göre sürece destek %70’e ulaştı. Muhalefete oy verecek vatandaşların ise yaklaşık %50’si sürece destek veriyor.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
23 Nisan 2017 Pazar – Dolar, Euro, Altın Fiyatları, Altın Fiyatı 23 Nisan 2017 Pazar – Dolar, Euro...

Bugün 23 Nisan 2017 Pazar günü, Serbest piyasa ve bankalardaki en güncel döviz verileri, serbest piyasadaki altın fiyatları, borsa hiss...

14 Mart 2016 Pazartesi Döviz Kurları – Dolar, Euro, Altın Fiyatları, Altın Fiyatı 14 Mart 2016 Pazartesi Döviz Kurları ...

Bugün 14 Mart 2016 Pazartesi günü, Serbest piyasa ve bankalardaki en güncel döviz verileri, serbest piyasadaki altın fiyatları, borsa h...

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban ...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...

Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları ̵...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sa...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal geliş...

325. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 325. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Sevda gönül işi seven sevilir Huzurunda destur eyler eğili...

AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ