Maraşta Haber
Maraşta Haber

Üniversiteyi Ziyaret Eden İlk Aday Adayı Mahmut Arıkan Oldu

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri, personelleri ve akademisyenleriyle birlikte yemek yedi, sohbet etti. Arıkan, “memleketimizin ve ülkemizin nitelikli insan gücüne sahip olmadan kalkınması mümkün değil” dedi. Kahramanmaraş’ta ziyaret etmedik kurum, kuruluş ve bölge bırakmamayı amaçlayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan yine ziyarette aday adayları […]

Üniversiteyi Ziyaret Eden İlk Aday Adayı Mahmut Arıkan Oldu

19 Mart 2015 - 11:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri, personelleri ve akademisyenleriyle birlikte yemek yedi, sohbet etti. Arıkan, “memleketimizin ve ülkemizin nitelikli insan gücüne sahip olmadan kalkınması mümkün değil” dedi.

Kahramanmaraş’ta ziyaret etmedik kurum, kuruluş ve bölge bırakmamayı amaçlayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan yine ziyarette aday adayları içerisinde bir ilki daha gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsüne ekibiyle birlikte çıkarma yapan Arıkan KSÜ Türk Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan’ı makamında ziyaret etti. Arıkan ziyarette karşılaştığı öğrencilerle üniversite ve gelecekleriyle ilgili sohbet etti, tavsiyelerde bulundu. Üniversite personeli ve öğretim üyeleriyle birlikte yemek yedi.

DSC_9059 copy

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan üniversiteyi ziyaret eden ilk Milletvekili Aday Adayı oldu. Öğleden önce Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampusune geçerek gününü üniversitede geçiren Arıkan, Türkiye ve Kahramanmaraş’ın 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu yakalamak için mutlaka eğitim seviyesinin çok üst seviyelerde olması gerektiğini, bunu gerçekleştirecek kurumlardan üniversiteye de çok önem vermeleri gerektiğini söyledi.

DSC_9062 copy

Eğitimin ve İnsan’a yatırımın Türkiye’de en öncelikli meseleleri olduğunu belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan; “Biz ülke ve Kahramanmaraş olarak nitelikli insan gücüne sahip olmadan kalkınmamız mümkün değil. Siyasetçi, iş adamı ve Kahramanmaraşlı olarak bunun bilincindeyim.” Dedi.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE ÖNEM VERMELİYİZ

Ülke genelinde eğitim seviyesinin düşüklüğünü de itiraf eden Arıkan eğitim seviyesinin yükseltmeden 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın mümkün olamayacağını belirtti. Eğitim seviyesini yükseltmeden Türkiye’nin en gelişmiş ilk 10 ülke, Kahramanmaraş’ın da en gelişmiş ilk 10 il arasına girmesinin çok zor olacağını vurgulayan Arıkan şöyle konuştu; “Hepimizin şikâyet ettiği bir konu üniversite sanayi işbirliği. Siyasetçi olarak biz de bu işin içerisine dâhil olup sanayi ile üniversitemizin arasındaki bu bağı kuracağız. Kahramanmaraş’ın eğitim seviyesini yükseltip nitelikli insan gücünü artıracağız.

DSC_9082 copy

ŞAİR VE YAZARLARIN YETİŞMESİ İÇİN ENSTİTÜ KURULMASI GEREKİR

Kahramanmaraş tarihiyle, kültürüyle, coğrafyasıyla ve geçmişiyle eşsiz bir kent. Kahramanlık destanının yazıldığı kentimiz, ayrıca ismini dünya edebiyatına altın harflerle yazdırmış, hükümetimizin fikir olarak yararlandığı, şair, yazar ve fikir adamlarının yetiştiği bir yerdir. Biz sadece 7 güzel adam değil, 7 bin güzel adamın Kahramanmaraş’ta yetişmesi için elimizden geleni yapacağız. Öncelikle edebiyat ve şiir konusunda bir enstitüsü kurmak gerekir. Kahramanmaraş’ta edebiyatçılarımızın ve şairlerimizin sayısını çoğaltmamız lazım. Bu insanların düşünce ve fikirleri ile bu ülkenin geleceğini inşa edecek gençlerimize; şuuru ve tevekkül sahibi ruhu olan insanların sayısını çoğaltarak ülkemizin hem eğitimine hem de kültürüne katkı sağlamamız lazım. Siyaset açısından ileri de görev verilirse üniversitemiz için yapılması gerekleri istişare ederek elimizden geleni yapacağız.”

DSC_9090 copy

ARIKAN’IN HİZMET EDECEĞİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK

KSÜ Türk Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan Arıkan’ın ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını söyledi.  Arıkan’ın kente ve üniversitelerine işadamı ve STK yöneticiliği sıfatıyla büyük katkılar yaptığına değinen Prof. Dr. Doğan; “Bundan sonraki süreçte listede yer alacağı ümidim sonsuz ve önemli bir sırada yer alır. Bundan böyle Kahramanmaraş’ımıza iş adamı sıfatıyla değil aynı zaman da milletvekili sıfatıyla da önemli katkılarda bulunur. Kahramanmaraş özellikle kendi içinden bir milletvekilini iş adamı sıfatı ile kavuşmasından yana Ankara’da takdir edilir. Üniversitemiz olması gerektiği yerde değil. Mahmut Arıkan inşallah milletvekili olursa Kahramanmaraş’ımızla ve üniversitemizle iç içe olur.  Üniversitemizin gerek akademik noktadaki eksikliği gerekse fiziki yapılanması noktasındaki eksikliği milletvekillerimizin Ankara’daki çalışmaları ile tamamlanır diye ümit ediyorum.

SAYIN ARIKAN’DAN ÜNİVERSİTE OLARAK ÇOK ÜMİTLİYİZ

Mahmut Arıkan’ın bu noktada Ankara’da üniversitemizin eksikliklerini gidereceği noktasında ilgili bakanlıklarla önemli temaslarda bulunacağına inancım tam. Ankara’da bizi sahiplenen bir vekilimizin olacağını Mahmut Arıkan ile yaşayacağız. Diğer milletvekillerimiz üniversitemizin eksiklikleri noktasında çalışmalar yapmışlardı. Üniversitemizi ilk ziyaret eden Milletvekili Aday Adayımız Mahmut Arıkan oldu. Mahmut Arıkan’ın milletvekili olacağı noktasında inancım tam. Milletvekili olduğu andan itibaren kendisinden bir söz itiyorum. Şairler, edebiyatçılar ve tarihçiler için Kahramanmaraş’ımızda Edebiyat Fakültesi açılmasını talep ediyorum. Fen ve edebiyat olarak müstakil hale dönüştürülmesi noktasında ilk icraatının bu olmasını istiyorum.” Dedi.

DSC_9155 copy

BİR SİYASETÇİNİN ZİYARET ETMESİ BİZİ ONURLANDIRDI

Tekstil Mühendisliği Bölümü Başkanı Doçent Dr. Yasemin Korkmaz ise Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan’ın kendi bölümlerini ziyaret etmesi karşısında çok mutlu olduklarını belirtti. Korkmaz; “Siyasetçinin bizi ziyaretinden dolayı çok memnun oldum. Tekstil heyetinde birçok sıkıntı ile karşılaşmış bulunmaktayız. Bu sorunları aktarabilmekte ileride mecliste vurgulanması gereken bir nokta olarak değerlendirileceğine eminim. Tekstil açısından bakıldığı zaman Kahramanmaraş Türkiye’de değil Dünya’da liste başı olan şehirlerden bir tanesi pamuk iplikçiliği bakımından. Geniş insan kaynağına hitabet eden bir sektör. Kahramanmaraş’ta tekstil vasfının mutlaka vurgulanması gerekir.” Dedi.

Arıkan çıkışta banklarda ve kamelyalarda oturan öğrencilerle sohbet etti, bir işadamı ve siyasetçi olarak öğrencilere gelecekleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

DSC_9137 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ak Parti Kahramanmaraş Yönettim Kurulu Üyeleri Belli Oldu Ak Parti Kahramanmaraş Yönettim Kurulu Ü...

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Ahmet Özdemir’in, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olmasıyla birlikte kimlerin yönetim kurulu ...

Başkan Mahçiçek: “1 Kasım Demokrasi Bayramımız Kutlu Olsun” Başkan Mahçiçek: “1 Kasım Demokrasi Bayr...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: “1 Kasım Demokrasi Bayramımız Kutlu Olsun” Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye B...

“Şeker İşçisine Sahip Çıkmak Onurumdur” “Şeker İşçisine Sahip Çıkmak Onurumdur”...

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç: “Şeker İşçisine Sahip Çıkmak Onurumdur”                 Seçim çalışmalarına memleketi ...

Göksunlular Bu Kez Oylarımız Öztunç’a dedi Göksunlular Bu Kez Oylarımız Öztunç’a de...

CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç Göksun ilçesi programında Mahalleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ